Ga terug
Finance
Inspiratie

Wat doet een debiteurenbeheerder?

Debiteurenbeheerder - TTC

Debiteuren-Crediteuren, twee begrippen die onsterfelijk zijn geworden door de sketches van Jiskefet. Termen die vaak in één adem worden genoemd, maar in de praktijk hebben crediteuren- en debiteurenbeheerders juist unieke skills en heel verschillende werkzaamheden. De functie debiteurenbeheerder is geschikt voor jou als je een ambitieuze financiële starter bent, want dit is echt een rol waarin je groeipotentie hebt. Je leert waar het in de basis om draait, finance-technisch gezien. Maar wat doet een debiteurenbeheerder eigenlijk? En welke vaardigheden en competenties heeft een goede debiteurenbeheerder?

Wat is een debiteurenbeheerder?

Als debiteurenbeheerder, ook wel financieel medewerker debiteuren of debiteurenmedewerker genoemd, stel je facturen op, je verwerkt en registreert deze. Je bent dus van begin tot eind betrokken bij de uitgaande rekeningen. En als er betalingsachterstanden zijn, dan trekken ze jou aan je jasje. Natuurlijk geen stoffig jasje-dasje of muisgrijs mantelpakje, want die zijn allang verbannen van de afdeling debiteurenadministratie.

Werkzaamheden en rollen

  • Alles rondom facturen: opstellen, controleren, corrigeren, verzenden
  • Beoordelen van kredieten
  • Herinneringen en aanmaningen versturen
  • Contact met klanten/debiteuren over facturen
  • Betalingsregelingen opstellen en uitvoeren
  • Contact met incassobureaus
  • Inboeken ontvangen bedragen
  • Communiceren en rapporteren over openstaande posten en debiteuren.

Je bent binnen de organisatie dus het aanspreekpunt als het gaat om uitgaande facturen. Als debiteurenbeheerder zorg je ervoor dat de inkomende geldstromen op rolletjes lopen.

Nu al nieuwsgierig naar onze vacatures? Klik hier

Debiteurenbeheerder binnen een organisatie

Debiteurenbeheerders werken op de afdeling administratie of de afdeling debiteurenadministratie. Je hebt hierbij nauw contact met de interne organisatie. Bijvoorbeeld met een manager als het gaat over de openstaande posten en debiteuren. Of met de accountmanager, die verantwoordelijk is voor de verkopen aan de verschillende klanten.

Stevige persoonlijkheid met ‘smoesjesdetector’

Van het kastje naar de muur of met een kluitje in het riet? Dan hebben ze aan jou een verkeerde! Jij laat je als debiteurenbeheerder niet zomaar afwimpelen. Je hebt zeker geen telefoonangst, maar bent een rasechte ‘telefoontijger’, die ieder smoesje onderuit haalt met een to-the-point reactie. En mocht je hier in het begin nog wat onervaren in zijn, dan leren we je in de trainingen van The Trainee Company alle fijne kneepjes van het vak. Hierna sta je nog steviger in je schoenen.

Snel schakelen met een scherp inschattingsvermogen

Je communiceert helder en zegt waar het op staat. Jij weet de boodschap: ‘Je moet betalon pannekoek!’ zakelijk en met ‘gevoel voor de business’ over te brengen. Je maakt duidelijke afspraken en weet debiteuren aan deze afspraken te houden. En je presenteert dit vervolgens als debiteurenoverzicht met escalatieladder aan jouw managers.

Waarom zou je debiteurenbeheerder bij The Trainee Company worden?

The Trainee Company bied je de kans om te groeien als finance professional of jouw financiële carrière een (door)start te geven. Bij The Trainee Company combineer je werken en leren. Zo kan je al je nieuw aangeleerde vaardigheden direct in de praktijk brengen. Wel zo uitdagend, toch? Tijdens deze trainingen gaan we de diepte in op het vlak van inhoudelijke finance skills. Maar ook qua persoonlijke ontwikkeling krijg je alle kans om te groeien. Door het opstellen van jouw DISC-profiel leer je bijvoorbeeld waar jouw sterke en zwakke punten liggen en hoe je deze optimaal kunt benutten. Door onze persoonlijke coaching en begeleiding ‘on the job’, kom je op de juiste plek terecht én groei je razendsnel. Nieuwsgierig? Neem dan contact met ons op, of bekijk onze vacatures.

Gerko Wijnsma account manager Finance
Wil jij starten met jouw traineeship?

Ontdek de veelzijdigheid van Finance en kom erachter waar jij energie van krijgt!

bekijk traineeship
Filters
Vakgebied
Opleidingsniveau
Locatie
Filters toepassen