Ga terug
Data
Inspiratie

Ontdek de Rol van een Data Scientist: Analyseren, Innoveren en Transformeren!

Projectleider tosti en data scientist koffie

Waar je (heel) vroeger weken of maanden deed om de juiste gegevens te verzamelen, worden er door de nieuwste innovatietechnologieën tegenwoordig miljoenen gegevens per dag verzameld. Gegevens die ook verwerkt en accuraat geïnterpreteerd moeten worden, een hele mooie en uitdagende taak voor een (Junior) Data Scientist. Maar wat doet een Data Scientist eigenlijk? En welke vaardigheden en competenties bezit een Data Scientist?

Wat is een Data Scientist?

Als Data Scientist ga je aan de slag met zowel gestructureerde als ongestructureerde gegevens en zet deze door middel van (zelfgebouwde) software en algoritmes om in overzichtelijke analyses. Jouw resultaten kunnen vervolgens gebruikt worden om beter inzicht te krijgen in bijvoorbeeld de haalbaarheid van toekomstplannen van een onderneming, inzicht geven in bellegingskoersen of helpen bij het stroomlijnen van een supply chain.

Enkele taken van een data scientist

  • Verwerken van data door middel van algoritmes
  • Ontwerpen en creëren van voorspellende modellen
  • Manipuleren van gegevens door middel van programmeertalen als Python en SQL
  • Beantwoorden van complexe datavraagstukken

Je gaat graag op zoek naar de figuurlijke naald in de hooiberg en collega’s kunnen bij jou terecht als er opheldering nodig is over wat die verzamelde gegevens werkelijk betekenen.

Nu al nieuwsgierig naar onze vacatures? Klik hier!

De rol van een Data Scientist binnen een organisatie

Als Data Scientist zit je samen op een afdeling met Data Analisten en Data Engineers. Samen met hen en andere stakeholders binnen en buiten een organisatie richt jij je op het oplossen van complexe datavraagstukken, waar vooral geldt: hoe uitdagender, hoe beter.

1. Dolenthousiaste cijfernerd

Van het omzetten van getallenreeksen en statistieken, het herkennen van patronen en het presenteren van op data gebaseerde voorspellingen deins jij al lang niet meer terug. Integendeel: je wordt er enorm enthousiast van. Je bent dan ook vooral analytisch en strategisch aangelegd en vindt het heerlijk om complexe problemen tot op de bodem uit te pluizen.

2. Nieuwsgierige teamspeler

Naast je passie voor data ben je ook altijd op de hoogte van de nieuwste technologische ontwikkelen en pas je deze het liefst zo snel mogelijk toe in je eigen werk. Als je hiervoor je eigen programma of software moet ontwikkelen door middel van Python of SQL vraag je je dan ook vooral af wie je er nog meer bij kan betrekken en of je er samen van kan leren.

Waarom zou je Data Scientist bij The Trainee Company worden?

The Trainee Company bied je de kans om te groeien als data professional of jouw data carrière een (door)start te geven. Bij The Trainee Company combineer je werken en leren. Zo kan je al je nieuw aangeleerde vaardigheden direct in de praktijk brengen. Wel zo uitdagend, toch? Tijdens deze trainingen gaan we de diepte in op het vlak van inhoudelijke data skills. Maar ook qua persoonlijke ontwikkeling krijg je alle kans om te groeien. Door onze persoonlijke coaching en begeleiding ‘on the job’, kom je op de juiste plek terecht én groei je razendsnel. Nieuwsgierig? Neem dan contact met ons op, of bekijk onze vacatures.

Trainee finance houdt telefoons vast
Wil je starten met jouw traineeship?

Ontdek de veelzijdigheid van Data en kom erachter waar jij energie van krijgt!

Bekijk traineeship
Filters
Vakgebied
Opleidingsniveau
Locatie
Filters toepassen