Ga terug
Tips & Tricks

Sleep die baan binnen met onze cv tips & tricks!

Trainees zitten op bank

Het dynamische duo in het sollicitatieproces? Da's zonder twijfel je cv en je motivatiebrief. Het cv is vaak de eerste indruk die recruiters van je krijgen. Het is dus hét moment om die wow-factor te tonen. Maar wat is dat cv nou eigenlijk precies? CV staat voor Curriculum Vitae, Latijn voor levensloop. In normale taal: een document waarin je je relevante werkervaring, contactgegevens en skills opsomt. Wat hoort er allemaal in en hoe maak je het cool? Geen stress, wij hebben je rug! Hier zijn tips en trucs om je cv te laten shinen en die sollicitatie-uitnodigingen te laten binnenstromen!

Persoonlijke Flair

Grijp die kans voor een korte persoonlijke touch in je cv. Want je bent meer dan je opleiding en werkervaring, toch? Vertel kort en krachtig wie je bent en waar jij het verschil maakt. Voeg bijvoorbeeld hobby's of skills toe die van pas komen in de baan waarvoor je solliciteert, maar die niet direct gelinkt zijn aan je school of werk. Of noem je topkwaliteiten en een snelle recap van je belangrijkste ervaringen.

Terug in de Tijd

Logisch, maar we hameren er toch op: zet je recentste werkervaring en opleiding bovenaan. Zo houd je het overzichtelijk voor de lezer. Doe hetzelfde voor certificaten, zet ze in de juiste volgorde, maar laat de datum wanneer je ze hebt behaald achterwege.

Kort en Krachtig

Recruiters krijgen heel wat cv's te verwerken. En als jouw cv lijkt op een boekwerk, belandt het snel onderaan de stapel. Beperk je cv tot maximaal één (of twee) A4'tjes. Hoe doe je dat? Vermeld alleen relevante werkervaring. Dus niet alle baantjes die je ooit voor een paar maanden deed, maar jobs die aantonen dat je klaar bent voor de functie waarvoor je solliciteert. Laat het tierelantijntjeswerk voor wat het is, het leidt alleen maar af. Werk met duidelijke kopjes, ruime regelafstand en ga voor een professioneel lettertype zoals Helvetica, Times New Roman of Calibri.

De Matchmaker

Pas je cv aan op de potentiële werkgever en filter de relevante ervaringen. Ga je voor een salesjob? Dan mag je jaren debatteam prominent aanwezig zijn op je cv. Solliciteer je voor een ICT-rol? Dan kan je je wiskunde-olympiade-inschrijving benadrukken. Zo krijgt de werkgever een helder beeld van jou, zonder overdonderd te worden.

Check, Check, Dubbelcheck

Je cv is bijna klaar! Controleer je contactgegevens, laatste check op je profielschets zonder spelfouten en dat alle belangrijke opleidingen en werkervaringen erin staan. Laat je familie of vrienden nog een laatste blik werpen op spelling, formulering en feiten. Exporteer je cv naar een pdf-bestand en dan is er nog één ding om te doen: verzenden!

Ben jij klaar voor een nieuw avontuur?

Trainee finance houdt telefoons vast
Starten met jouw traineeship?

Neem het heft in eigen handen en geef jouw carrière een flitsende start! Wordt het finance, data of IT?

Bekijk traineeships
Filters
Vakgebied
Opleidingsniveau
Locatie
Filters toepassen