Ga terug
Business & IT
Inspiratie

Nieuwsgierig naar de rol van een Junior IT-Architect? Ontdek het hier!

Young profesional loopt met laptop onder arm

Met nieuwe technologische ontwikkelingen komen ook nieuwe uitdagingen. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je overzicht behoudt over alle aangekochte IT-oplossingen? Of dat ze samen kunnen werken? De oplossing hiervoor is het aannemen van een IT-Architect, ook wel de strateeg binnen een bedrijf als het gaat om IT-oplossingen. Om het bedrijf daarnaast voor te bereiden op de toekomst leidt je een Junior IT-Architect op. Maar welke taken heb je dan te maken? En welke vaardigheden en competenties horen hierbij?

Wat houdt de rol van Junior IT-Architect in?

Als Junior IT-Architect houd jij je bezig met de ICT-architectuur binnen een bedrijf. Denk hierbij aan hoe IT-systemen samenwerken, elkaar aanvullen en overlappen. Dit relateer jij vervolgens aan de zakelijke doelen van een bedrijf en je stelt plannen op om de IT-architectuur te verbeteren en verder te ontwikkelen.

Een paar werkzaamheden

  • Ondersteunen bij het creëren van een samenhangende IT-architectuur
  • Verbeteren en up-to-date houden van IT-architectuur/systemen
  • Analyseren van IT-systemen en mogelijke problemen oplossen
  • Documenteren van de inrichting en integratie van IT-systemen
  • Efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid van IT-systemen

Zodra het gaat om het verbeteren van IT-systemen en processen zullen je collega’s als eerste aan jou denken. Je bent het aanspreekpunt voor het verbeteren van systemen en pakt de leiding tijdens de initiatie van IT-gerelateerde processen.

Nu al nieuwsgierig naar onze vacatures? Klik hier!

Jouw plaats binnen een organisatie

Als Junior IT-architect werk je op de IT-afdeling, waar je valt onder het leiderschap van een IT-architect die je de kneepjes van het vak bijbrengt. Daarnaast werkt een Junior IT-architect samen met Functioneel Beheerders, Servicedesk medewerkers en met alle collega’s binnen een bedrijf die IT-gerelateerde vragen en verbeterpunten hebben.

Nieuwsgierige speurneus

Als Junior IT-Architect vind je niks interessanter dan op de hoogte blijven van de nieuwste technologische ontwikkelingen en je duikt dan ook graag in de specificaties en toepassingen van een nieuw systeem. Je ziet het dan ook vooral als een uitdaging om de verschillende IT-oplossingen op elkaar aan te sluiten of samen te laten werken.

Samenwerkende superster

Een Junior IT-Architect heeft te maken met verschillende wensen en eisen vanuit zowel gebruikers als vanuit het bedrijfsmanagement. Je weet door middel van goede gesprekken en het bieden van een luisterend oor de gouden middenweg te vinden waarmee iedereen tevreden is.

Waarom The Trainee Company?

The Trainee Company bied je de kans om te groeien als IT professional of jouw IT carrière een (door)start te geven. Bij The Trainee Company combineer je werken en leren. Zo kan je al je nieuw aangeleerde vaardigheden direct in de praktijk brengen. Wel zo uitdagend, toch? Tijdens deze trainingen gaan we de diepte in op het vlak van inhoudelijke IT skills. Maar ook qua persoonlijke ontwikkeling krijg je alle kans om te groeien. Door onze persoonlijke coaching en begeleiding ‘on the job’, kom je op de juiste plek terecht én groei je razendsnel. Nieuwsgierig? Neem dan contact met ons op, of bekijk onze vacatures.

Young professional vacature data engineer
Wil je starten met jouw traineeship?

Ontdek de veelzijdigheid van IT en kom erachter waar jij energie van krijgt!

bekijk traineeship
Filters
Vakgebied
Opleidingsniveau
Locatie
Filters toepassen