Ga terug
Finance
Inspiratie

Klaar voor succes! Met deze essentiële finance certificaten

TTC DEEL 33551

Tijdens het tweejarige Finance traineeship ga je aan de slag bij een leuke opdracht en daarnaast jezelf verder ontwikkelen door middel van certificaten. Je begint meteen tijdens de onboarding en volgt het eerste jaar hetzelfde programma als al je mede Finance Trainees. In het tweede jaar bepaal je samen met je people manager waarin jij je gaat specialiseren, op basis van je vaardigheden en ambities.

Een sterke (financiële) basis

Eén van de eerste certificaten die je zal behalen bij The Trainee Company is MOS Excel, dit is een basis certificaat waarmee je aantoont dat je in Excel worksheets en workbooks kan managen. Daarnaast leer je hoe je tabellen en grafieken maakt en functies en formules toepast. Dit certificaat zal je helpen bij het structuren en visualiseren van (financiële) data.

Om je verder te verdiepen in de financiële wereld en een solide basis te laten zien aan potentiële opdrachtgevers, ga je aan de slag met MBA (Moderne Bedrijfsadministratie) certificaten. Als je je specialiseert in finance binnen de zorgsector, behaal je het PDB (Praktijkdiploma Boekhouden). Beide certificaten zijn opgesplitst in verschillende delen die we hieronder uitlichten:

  • MBA Financiering: Je leert je alles over financieringsmogelijkheden, financiële planning, en het beheer van financiële middelen binnen een bedrijf.
  • MBA Bedrijfsadministratie: Met dit certificaat leer je hoe je de boekhouding inricht.
  • MBA Kostencalculatie: Je leert kostprijs- en verkoopprijsberekeningen maken en het analyseren van de bedrijfsresultaten.
  • PDB Financiering: Hierin doe je theorie op met betrekking tot financiering. Wat betekent bijvoorbeeld agio of aandelen?
  • PDB Bedrijfsadministratie: Je bent in staat om journaalposten te maken, overzichten samen te stellen zoals een grootboekrekening en kolommenbalans, en boekingen te maken in een geautomatiseerde omgeving.
  • PDB Kostencalculatie: Met dit certificaat leer je onder andere kostprijs- en verkoopberekeningen maken, waardoor je het resultaat van productie en verkoop kan aantonen.

Een financiële duizendpoot

Naast een financiële basis krijg je ook trainingen in Power BI, Lean en Scrum. Lean en Scrum zijn methoden die zich richten op organiseren en verbetering. Zo ga je met Lean aan de slag met het verbeteren van een werkproces en productkwaliteit. En Scrum helpt je om teams zo in te richten dat er in korte cycli gewerkt wordt aan concrete tussenproducten.

Voor het verwerken van (financiële) data ga je daarnaast aan de slag met Power BI. Dit is een programma waarin data georganiseerd, gevisualiseerd en geanalyseerd kan worden. Je maakt de data inzichtelijk en kan op basis hiervan onderbouwd advies geven.

De combinatie van zowel de financieel gerelateerde, data gerelateerde en proces gerelateerde certificaten geven jou als starter op de arbeidsmarkt in de financiële branche een omvangrijke basis die je zal helpen bij het realiseren van je ambities en carrièredoelen. Door de behaalde certificaten zal je aantrekkelijker zijn voor bedrijven, keuze hebben uit meerdere functies en jezelf sneller kunnen ontwikkelen binnen een bedrijf.

gespiegeld
Benieuwd naar jouw mogelijkheden in de finance?

Start met het traineeship Finance & Control! Nog niet helemaal zeker? Plan een vrijblijvende kennismaking in met één van onze recruiters.

bekijk traineeship
let's connect
Filters
Vakgebied
Opleidingsniveau
Locatie
Filters toepassen