Ga terug
TTC aan het woord

Het woord aan onze trainees - Laura

Trainee houdt tas vast

Wat houdt een traineeship precies in? Hoe ziet de begeleiding eruit? Wat zijn voorbeelden van opdrachten? En is er een optie om trainingen te volgen? Dit zijn vragen die wij dagelijks krijgen. Om een kijkje te geven in de keuken van The Trainee Company, geven we het woord aan onze eigen trainees. Vandaag vertelt Laura over haar traineeship finance in de zorg.

Mijn naam is Laura en momenteel ben ik werkzaam als contractmanager bij Stichting MEE Samen. Ik ondersteun ze in de overgang naar het nieuwe jaar en werk samen met de andere contractmanagers in de alledaagse taken zoals het controleren van tijdsregistratie, het houden van de regie over lopende projecten en verschillende administratieve taken.

Pootjebaden en dan springen

Als velen was ik na mijn afstuderen ook zoekende naar mijn volgende stap en The Trainee Company is voor mij de perfecte keuze gebleken. Ik wilde wel beginnen met werken maar ik had nog geen ervaring en wist daarom niet goed waar ik moest beginnen. Met een achtergrond in gezondheidswetenschappen en healthcare management wilde ik iets gerelateerd aan zorg doen en zo kwam The Trainee Company op mijn pad. Na mijn intake wist ik zeker dat dit de juiste stap was voor mij. Er was geen ervaring vereist en vooral het stuk begeleiding sprak mij heel erg aan. Je hebt maandelijks een gesprek met je accountmanager en vaker als je dit wilt. Het is echt een partner om mee te sparren en je vooruit te helpen. Ze laten je even pootjebaden en dan neem je de sprong in het diepe. De begeleiding en trainingen zijn in wezen een stok achter de deur voor het ontwikkelen van je vaardigheden. Het fijne is dat er een goede balans is tussen professionele en persoonlijke ontwikkeling, er wordt verder gekeken dan wie je bent als werknemer.

Kijkje in verschillende keukens

In het begin van mijn traineeship stond ik overal voor open, ik wilde vooral ervaring opdoen en had nog geen duidelijke richting die ik op wilde. Mijn eerste opdracht was als allround medewerker zorgadministratie bij Levvel, waar ik de zorgadministratie van drie organisaties heb ondersteund bij een fusie tijdens de implementatie van een nieuw ECD en de ingang van nieuwe wet- en regelgeving. Van een grote organisatie als Levvel ben ik vervolgens naar een klein team gegaan als declaratiemedewerker bij Florence. Waar ik bij Levvel veel zelfstandig werkte en eigen verantwoordelijkheden had, werkte ik bij Florence in een veel kleiner team waardoor samenwerken veel meer de overhand had. Mijn huidige opdracht bij Stichting MEE Samen is weer meer een combinatie van beiden. Door in verschillende teamverbanden te werken, krijg ik langzamerhand een beter beeld van wat goed bij mij past. In alle opdrachten groei je verder en die kennis neem je mee naar de volgende. Mijn accountmanager denkt hierin ook goed met mij mee en luistert naar mijn wensen en behoeften zodat ik alles uit mijn traineeship kan halen.

Persoonlijke & professionele ontwikkeling

Ondertussen ben ik anderhalf jaar verder en ontzettend gegroeid. In het begin was bellen mijn minst favoriete activiteit en vertrouwde ik niet volledig op mijn eigen kunnen door gebrek aan ervaring. Nu, drie opdrachten later, denk ik niet eens twee keer na voordat ik de telefoon oppak en wil ik uiteindelijk groeien naar een co├Ârdinerende rol. Het is ook erg fijn dat je nooit echt alleen bent: je kan gekoppeld worden aan andere trainees die soortgelijke opdrachten hebben. Zo heb je altijd iemand om mee te sparren en is er voldoende ruimte en tijd voor gezelligheid. Ook zie je elkaar samen op de trainingen, activiteiten en op kantoor. The Trainee Company is een mix van professionele ontwikkeling, persoonlijke begeleiding en gezelligheid.

Young professional houdt rekenmachine vast
Ook werken in finance?

Ontdek de veelzijdigheid van finance met onze traineeships en kom erachter waar jij energie van krijgt! Is dit inderdaad in de zorg of ga je liever richting de (non-)profit sector?

bekijk traineeship
Filters
Vakgebied
Opleidingsniveau
Locatie
Filters toepassen