Ga terug
Data
Inspiratie

Duik in de wereld van data: certificaten om te behalen

Boeken in vaatwasser voor startersbaan

Tijdens het tweejarige data traineeship werk je aan een uitdagende opdracht en bouw je tegelijkertijd aan je professionele ontwikkeling door het behalen van certificaten. Hier begin je meteen vanaf de eerste dag mee tijdens de onboardingsperiode. Gedurende het eerste jaar volg je hetzelfde programma als je mede data trainees en in het tweede jaar gaan we kijken welke trainingen en certificaten het beste passen bij jouw opdracht, vaardigheden en persoonlijke ambities. Zo haal jij alles uit je traineeship! Maar welke certificaten zijn dit precies? En wat zijn de voordelen hiervan voor jou als beginnende professional in de databranche? Wij leggen het je uit!

Python? Niet de slang!

Gedurende het eerste jaar ga je aan de slag met certificaten als Python, SQL, Power BI, Scrum en Lean, maar wat houdt dit eigenlijk in? En waarom zijn ze belangrijk of handig voor een datafunctie?

Zowel Python als SQL (Structured Query Language) zijn programmeertalen. Python is enorm veelzijdig, zo zijn er uitgebreide bibliotheken zoals Pandas (voor gegevensmanipulatie en -analyse) en scikit-learn (implementaties van machine learning-algoritme) en is het makkelijk te integreren met andere talen. Daarnaast wordt er door veel bedrijven gebruik van gemaakt. En een kleine bonus: Python heeft een eenvoudige syntaxis wat het gemakkelijk maakt om te leren.

SQL is essentieel als je wilt werken met relationele databases, een tool waarin grote hoeveelheden data gestructureerd kan worden. Dit zijn databases waar bijvoorbeeld een Data Scientist en Data Engineer gebruik van maken om data te ordenen en analyseren. Een derde datatool is Power BI. Dit is een programma waarin data georganiseerd, gevisualiseerd en geanalyseerd kan worden. Je maakt de data inzichtelijk en kan op basis hiervan onderbouwd advies geven.

Uitgebreide ontwikkeling

Naast data gerelateerde certificaten, behaal je bij The Trainee Company ook certificaten voor Scrum en Lean. Dit zijn beide populaire organisatie en werkproces tools. Aangezien veel bedrijven Scrum of Lean toepassen zijn de certificaten hiervoor een mooie aanvulling op je cv en kan je aantonen dat je begrijpt hoe de tools toegepast worden.

In je tweede jaar kan je jezelf verder ontwikkelen in bijvoorbeeld een nieuwe programmeertaal naar keuze als R, Scala, Java en Julia. Die weer gebruikt worden voor specifieke taken binnen data science.

Young professional met hand voor gezicht
Hands-on leren en jezelf ontwikkelen met certficaten, trainingen en masterclasses?

Start met een van onze traineeships! Wij stomen je in twee jaar klaar voor de arbeidsmarkt.

bekijk traineeships
Filters
Vakgebied
Opleidingsniveau
Locatie
Filters toepassen