Ga terug
Business & IT
Inspiratie

De wereld van IT: Essentiële certificaten om te behalen

Trainee houdt tas vast

Tijdens het tweejarige Business & IT traineeship ga je aan de slag bij een van onze opdrachtgevers en daarnaast jezelf verder ontwikkelen door middel van certificaten. Je start hier gelijk al mee tijdens de onboarding en volgt het eerste jaar hetzelfde programma als al je mede Business & IT trainees. in het tweede jaar gaan we kijken welke trainingen en certificaten het beste passen bij jouw opdracht, vaardigheden en persoonlijke ambities. Zo haal jij alles uit je traineeship!

Het eerste jaar

Gedurende de eerste twee weken van het traineeship behaal je de certificaten MOS Outlook, MOS Excel en AZ-900. Waar MOS Excel zich focust op het managen van worksheets en workbooks, het toepassen van formules en creëren van grafieken, leer je bij MOS Outlook de ins and outs van het Outlook programma. AZ-900 vormt een mooie aanvulling en zorgt ervoor dat je in aanraking komt met de IT onderwerpen Cloud computing en Cloud services.

In het jaarprogramma vindt je trainingen richting projectmanagement zoals:

  • Lean: Verbeteren van werkprocessen en productkwaliteit.
  • Scrum: Organisatiestructuur waarin in korte cycli gewerkt wordt aan concrete tussenproducten.
  • ITIL: Best practices om te helpen met het inrichten van IT-services.

Daarnaast sta je vrij om je te richten op zelfgekozen certificaten in bijvoorbeeld de richting van programmeren, projectmanagement of IT-services.

Verdere ontwikkeling

Naast de standaard certificaten stel je samen met jouw people manager een plan op voor het behalen van de certificaten in je tweede jaar. Zo kan jij je verder verdiepen in BiSL (een kader waarin processen geregeld worden om medewerkers van informatie te voorzien die ze nodig hebben om hun werk uit te voeren), je verder verdiepen in agile werken met Agile PM of een nieuwe programmeertaal helemaal uitpluizen.

De IT- en zakelijke certificaten zorgen ervoor dat jij als starter op de arbeidsmarkt aantrekkelijker bent voor bedrijven, je meer keuzes hebt wat betreft functies en je jezelf sneller kunt ontwikkelen binnen een bedrijf. De omvangrijke basis zal je helpen bij het realiseren van je ambities en carrièredoelen binnen de IT-branche.

Young professionals zitten lachend op kast
Hands-on leren en jezelf ontwikkelen met certficaten, trainingen en masterclasses?

Start met een van onze traineeships! Wij stomen je in twee jaar klaar voor de arbeidsmarkt.

bekijk traineeship
Filters
Vakgebied
Opleidingsniveau
Locatie
Filters toepassen