IT Traineeship Almere

Als je een baan zoekt in de omgeving van Almere waarin je bezig bent met jouw interesse in de IT en haar impact op organisaties en de maatschappij, dan is ons IT Traineeship de juiste stap voor jou.

Lees meer over het Traineeship
Of solliciteer direct
Trainee finance heeft voeten op bureau

Een carrière in IT, ook zonder IT achtergrond

We zijn ervaren in het bieden van kansen aan afgestudeerde hbo-ers en wo-ers die geen ervaring of opleiding in de richting van IT hebben. Heb jij sterke analytische vaardigheden, ben je communicatief sterk en heb je de ambitie om carrière in de IT te maken? Wij zorgen ervoor dat jij binnen no-time een volwaardige IT Professional bent. En wat ook fijn is; je ontvangt vanaf dag 1 al een volledig salaris én een vast contract.

IT Traineeship Almere bij The Trainee Company

Het IT Traineeship bestaat uit een interne en een externe periode. Je start met de interne periode bij ons op kantoor, slechts 30 minuten van Almere, waarin je de basis legt voor jouw IT carrière. Je leert in de theorie en in de praktijk om organisaties te helpen bij diverse IT uitdagingen.

Opleiding, training en coaching tijdens het IT Traineeship

Ons IT Traineeship kenmerkt zich door haar steile leercurve. In korte tijd leer je enorm veel door een slimme combinatie van interne opleiding en ervaring in de praktijk bij onze gave opdrachtgevers. In de eerste periode van het IT Traineeship ligt de focus op opleiding, coaching en training. Je volgt bijvoorbeeld relevante vakinhoudelijke opleidingen en haalt meerdere certificaten. Daarnaast trainen we je op het gebied van soft skills, zodat jouw talenten en vaardigheden je nog sterker maken. Het succes in de opdracht die je gaat uitvoeren zit namelijk niet alleen in jouw kennis van IT, maar ook in hoe je als persoon acteert in de organisatie van de opdrachtgever.

VAKINHOUDELIJKE OPLEIDING EN TRAINING

Met jouw ambitie en drive om jouw loopbaan in de IT te ontwikkelen kan je tijdens deze opleidingen helemaal los. Hiermee leg je de basis om als succesvolle IT Professional aan de slag te gaan. Je volgt de eerste maand een aantal Microsoft opleidingen en gaat direct aan de slag met onder andere Azure, DevOps, ITIL, MOS Outlook en MOS Excel. Zo ontwikkel je snel een brede basiskennis. Eenmaal in opdracht weet jij precies op welk vlak je je verder wil ontwikkelen en kan jij relevante certificaten behalen die bij deze ontwikkeling passen. Denk bijvoorbeeld aan MD100, SQL, Prince2, Agile, Scrum: er is ontzettend veel mogelijk!

SOFT SKILLS TRAININGEN

Gedurende het IT Traineeship word je ook continu getraind en gecoacht op jouw soft skills. Daarmee ga jij je als IT Professional onderscheiden in de praktijk. De trainingen die je de eerste periode kunt verwachten zijn trainingen op het gebied van communicatieve vaardigheden (zoals DISC), pitchen en presentatievaardigheden. En die kun je goed gebruiken want je krijgt bij onze opdrachtgevers te maken met veel verschillende partijen: denk hierbij aan klanten, gebruikers, leveranciers etc.

AVONDTRAININGEN

Ook na de eerste interne periode kom je nog regelmatig terug voor het volgen van een avondtraining. Je blijft je dus door ontwikkelen, revelante IT kennis delen en je hebt ook weer een moment om gezellig bij te praten met alle collega’s.

Meld je aan voor het traineeship

Jouw eerste opdracht tijdens het IT Traineeship

Na de interne opleidingsperiode ga je ervaring opdoen in de praktijk. Je gaat aan de slag bij een van onze opdrachtgevers. Die bevinden zich in heel Nederland, dus ook in de omgeving van Almere. Het zal je verbazen hoeveel toegevoegde waarde je dan meteen al hebt. Trainees die je voorgingen vertellen hier regelmatig over op onze socials. Je brengt de kennis die je hebt opgedaan in de praktijk, doet ervaring op en ontwikkelt je verder tot een ervaren IT Professional die zich onderscheidt in de markt. Ondertussen ben je gefocust op de volgende stappen die je wilt maken en blijf je continu doorleren en certificaten behalen. Benieuwd in wat voor functie je aan de slag kan gaan? De mogelijkheden zijn reuze! Om je een voorbeeld te geven, vind je hier voorbeelden van een aantal functies waar onze trainees de afgelopen maanden onder andere in zijn gestart:

Coaching en begeleiding tijdens jouw opdracht

Tijdens jouw opdracht bij de klant laten we je natuurlijk niet zwemmen. Je kunt rekenen op intensieve coaching en begeleiding. Collega’s kun je altijd bellen en iedere maand komt jouw Fieldmanager een kop koffie met je drinken om het met je te hebben over de voortgang van jouw opdracht. Met hem of haar spreek je onder andere over wat goed is gegaan, welke dingen niet zijn gegaan zoals je had verwacht en welke uitdagingen je ziet. En samen maak je uiteraard plannen voor de komende periode. Leerzame gesprekken waar je ontzettend veel aan hebt!

Afronden IT Traineeship

Na de interne periode en jouw eerste opdracht rond je het IT Traineeship af en kan je er in sommige gevallen voor kiezen om bij de klant in dienst te gaan. Samen met die klant kies je dan in welke richting jij je verder wilt ontwikkelen. Ontwikkel jij je verder in de richting van Beheer, Data of Processen? Ga je meer de technische kant op of zie jij een toekomst als IT manager wel zitten? De mogelijkheden na ons IT Traineeship zijn enorm! Je kunt er overigens ook voor kiezen om bij The Trainee Company te blijven. In dat geval word je bij andere opdrachtgevers gedetacheerd en start je in een nieuwe gave opdracht waarin jij je verder kan ontwikkelen tot Senior IT Professional. Heb je na het lezen van dit stuk nog meer vragen over het IT Traineeship Almere en ben je benieuwd wat je te wachten staat als je bij ons aan de slag gaat? Onze trainee vertelt je er in deze blog alles over!

Solliciteer direct
Young profesional loopt met laptop onder arm
Trainee finance heeft voeten op bureau
“We hebben samen gezocht naar een opdrachtgever die goed bij me past, en ik kreeg uitstekende begeleiding bij het voorbereiden en voeren van de sollicitatiegesprekken. En met succes!”

Julia van de Glind

Trainee
“De tweewekelijkse trainingen op kantoor houden mij écht verbonden met het bedrijf en mijn medetrainees! Een enorme plus.”

Lars Osinga

Trainee
Filters
Vakgebied
Opleidingsniveau
Locatie
Filters toepassen